Általános Szerződési Feltételek & Adatvédelmi tájékoztató

Manufacto Design Kft. szerződési feltételek és adatvédelmi tájékoztató

a portya.net és shop.portya.net oldalakra

 


ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét arra, hogy internetes oldalunk használatát megelőzően olvassák el jelen általános szerződési feltételeinket, mert annak használatával a felhasználó automatikusan elismeri, elfogadja változatlan formában az abban rögzített feltételeket.

A Portya.net webáruház olyan termékeket forgalmaz, melyek részben vagy egészben Magyarországon készültek fair trade elvek mentén, és kiváló minőséget képviselnek. Minden termék esetén a márkajelzés mutatja a hivatalos gyártót.

A vásárolt áruk jellemzőit a konkrét termék információs oldalából tudhatja meg részletesen. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért nem vállalunk felelősséget. Minden termékhez szöveges ismertető és kép is tartozik. Ez utóbbi színhűsége az oldal látogatójának számítógépes monitorbeállításai és az általa használt internetböngészőjének függvénye, ezért a megjelenített színekért felelősséget nem tudunk vállalni. A feltüntetett képek helyenként illusztrációk.
A vételárak Magyar Forintban értendőek, és tartalmazzák az Általános Forgalmi Adót (ÁFA), melynek értékét rendeléskor tételesen feltüntetjük a megrendelő lapon a feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek.
Az esetleges elírásokból eredő károkért cégünk nem vállal felelősséget. 

I.    Vásárlási feltételek

1.    Általános rendelkezések
A jelen szerződéses feltételek a Manufacto Design Kft. (Székhely: 1164 Budapest, Lucernás köz 2.) elektronikus, on-line boltjában történő vásárlásra érvényesek, a jelen feltételek alapján kötött szerződés elektronikus úton történő szerződéskötésnek minősül. Kizárólag 16 éven felüli személyek megrendeléseit áll módunkban elfogadni, és a megrendelt termékeket a szállítás során kizárólag 16 éven felüli személyeknek áll módunkban átadni. A vásárláshoz a honlapon történő regisztráció szükséges. A jelen szerződéses feltételek elfogadásával és a megrendeléshez szükséges adatok megadásával hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Manufacto Design Kft. a személyes adatait a jelen szerződés elválaszthatatlan részét képező adatvédelmi tájékoztatónak megfelelő módon kezelje, feldolgozza. A jelen honlapon keresztül történő megrendeléssel létrejött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek. A szerződés nyelve magyar.

2.    Megrendelés menete
A shop.portya.net weboldalon lehetőség van kiválasztani a megrendelni kívánt terméket és darabszámot. 
A megrendelni kívánt termékek kiválasztását követően a „kosár megtekintése” gombra kattintva lehet ellenőrizni és módosítani a kosár tartalmát. A kosár tartalmának ellenőrzését követően a „pénztár” gombra kattintva a megrendelő adatait kell kitölteni; a csillaggal megjelölt adatok kitöltése kötelező. Ugyanezen az oldalon választhatja ki a szállítás és fizetés módját is. A rendelési adatok kitöltését és ellenőrzését követően a „rendelés” gombra kattintva küldheti el megrendelését. A „rendelés” gombra kattintással a megrendelő kijelenti, hogy a jelen ÁSZF és a webshopon közzétett adatvédelmi nyilatkozat feltételeit megismerte és elfogadja, az adatvédelmi nyilatkozatban foglalt adatkezeléshez hozzájárul. A pontatlan, illetve hibás adatok megadása miatt felmerült esetleges késedelemért, szállítási nehézségekért a bárminemű felelősséget a Manufacto Design Kft. kizárja. A szerződés a megrendelés visszaigazolásával jön létre, mely visszaigazolást az Ön által megadott e-mail címre küldjük.
Amennyiben 48 órán belül nem kap e-mail útján visszaigazolást, mentesül az ajánlati kötöttség alól.

3.    Regisztráció
A shop.portya.net oldalon regisztrációra a megrendelési adatok és egy tetszőleges jelszó megadása mellett van lehetőség, mely esetén a megrendeléshez megadott adatok alapján egy saját felhasználói profil kerül létrehozásra. A felhasználói profil létrehozását követően ide belépve áttekinthetők (és igény szerint módosíthatók) a személyes, számlázási, szállítási adatok, valamint elérhetők a korábbi (lezárt) vagy éppen feldolgozás alatt álló (folyamatban lévő) rendelések részletei. A megrendelő a webshopban történő regisztrációjával ugyancsak kijelenti, hogy a jelen ÁSZF és a webshopon közzétett adatvédelmi nyilatkozat feltételeit megismerte és elfogadja, az adatvédelmi nyilatkozatban foglalt adatkezeléshez hozzájárul.

4.    Kiszállítás díjszabása
A futárszolgálattal történő kiszállítás történhet belföldön utánvétes (azaz futárnál történő) fizetéssel, vagy az internetes felületen bankkártyás előre fizetéssel illetve banki előre utalással. A külföldre történő kiszállításnál utánvétes fizetésre nincs lehetőség.
A fizetési és szállítási módot együtt összekapcsolva kezeljük, melynek díjszabása az alábbi tényezőktől függ:
    – vásárolt termék súlya
    – csomagolási méret
    – kiszállítás módja
    – kiszállítás határideje
    – házhoz szállítás címe
    – pénzkezelés módja
A fentebb felsorolt tényezők alapján egyedi algoritmusunk számolja ki a fizetendő szállítási díjat.
Fenntartjuk a jogot, hogy bizonyos fizetési és szállítás módok esetén (például: előre utalás vagy postaponti kézbesítés) kedvezményt adjunk a vásárlóinknak.

5.    Kiszállítási információk

Belföldre
A shop.portya.net weboldalon kiszállítással megrendelt termékeket belföldre a Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársasággal szállítja ki (székhelye:1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.).
ügyfélszolgálat: 36 1 767 8272 (munkanapokon 8:00-16:00 óráig)
e-mail: uzleti.ugyfelszolgalat@posta.hu
web: www.posta.hu
Csomagok nyomonkövetése: https://posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes

A szállítás meghiúsul, ha (1) akár az első szállítás megkísérlésével is megtagadják az átvételt, mely esetben második szállításra nem kerül sor, ha (2) a második szállítás alkalmával sem veszi át senki a megrendelt árut a szállítás helyeként megadott címen. A szállítás meghiúsulása esetén a szerződés lehetetlenül, melyről e-mail útján értesítjük.

Külföldre (Európa)
A shop.portya.net weboldalon kiszállítással megrendelt termékeket az európai kontinensen a DPD Hungária Kft. szállítja ki (székhelye:1158 Budapest, Késmárk utca 14. B. ép.).
ügyfélszolgálat: 36 1 501 6200 (munkanapokon 8:00-18:00 óráig)
e-mail: dpd@dpd.hu
web: www.dpd.hu
Csomagok nyomonkövetése: https://www.dpd.com/tracking_hu/(lang)/hu

Külföldre (USA , Kanada)
A shop.portya.net weboldalon kiszállítással megrendelt termékeket a tengeren túlra a TNT Express Hungary kft. szállítja ki (székhelye: 1094 Budapest, ecseri út 14-16.).
ügyfélszolgálat: 06 80 313131 (munkanapokon 8:00-18:00 óráig)
e-mail: –
web: www.tnt.hu
Csomagok nyomonkövetése: https://www.tnt.com/express/hu_hu/site/shipping-tools/tracking.html

 6.    Fizetési feltételek, árak
Az alábbi fizetési módok közül választhat, melyet a vásárlási, megrendelési folyamat véglegesítésénél tud kiválasztani:
a.    Utánvétes vásárlás és kiszállítás esetén a futárnál készpénzzel, az átvételkor,
b.    Internetes felületen előre történő bankkártyás fizetéssel vagy Paypal fiókkal,
c.    Banki előre utalás vagy banki pénztári befizetés cégünk folyószámlájára,

Áraink minden esetben forintban értendők, bruttó árakat jelentenek, és tartalmazzák az Áfát. Bankkártyás fizetésre kizárólag a megrendelés véglegesítésekor az internetes felületen van mód. A termékek ára a szállítási költségeket nem tartalmazza. A Manufacto Design Kft. a termékeket a vételár hiánytalan kiegyenlítése esetén, annak feltételével adja át, addig a tulajdonjogot fenntartja. A kiszállítást visszatartja.

A vásárlásról kiállított számla minden esetben a megrendelt áru átadásával egyidejűleg, a csomagolásban kerül átadásra.

7.    Hibás teljesítés esetére vonatkozó szabályok
Hibás teljesítésnek minősül, ha a termék a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek. Nem minősül hibás teljesítésnek, ha a jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte vagy ismernie kellett.

Az átvétel alkalmával a megrendelő azt köteles ellenőrizni, hogy a leszállított áru sérült-e. Amennyiben a szállítás során megrendelő ezt elmulasztja ellenőrizni, utólag nem támaszthat hibás teljesítéssel kapcsolatos igényt a szállításból eredő sérülésekből fakadóan.
Az ellenőrzés alkalmával a csomagoláson ill. a  termékeken észlelt sérülés (szakadás, ázás, törés, stb.) esetén  a megrendelő  jegyzőkönyv felvételét köteles kérni,  és ne vegye át a terméket. Reklamációját így tudja a Manufacto Design Kft. érdemben kezelni a szállító céggel szemben.

a.    Termékszavatosság
Vállalkozás által fogyasztónak eladott ingó dolog (ezen alcím alkalmazásában: termék) hibája esetén a fogyasztó követelheti a gyártótól, hogy a termék hibáját javítsa ki, vagy – ha a kijavítás megfelelő határidőn belül, a fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges – a terméket cserélje ki. A termék akkor hibás, ha nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. Gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója, így termékszavatossági igény az előállítóval vagy a forgalmazóval szemben érvényesíthető. A gyártó mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy
–    a terméket nem üzleti tevékenysége vagy önálló foglalkozása körében gyártotta vagy forgalmazta;
–    a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető; vagy
–    a termék hibáját jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazása okozta.

Csere esetén a kicserélt termékre, kijavítás esetén a termék kijavítással érintett részére vonatkozó kellékszavatossági kötelezettség a gyártót terheli.

A fogyasztó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.

A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a fogyasztónak kell bizonyítania.

A gyártót a termékszavatosság az adott termék általa történő forgalomba hozatalától számított két évig terheli. E határidő eltelte jogvesztéssel jár.

b.    Kellékszavatosság
A fogyasztó a Szolgáltatóval, mint vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Szavatossági igényként – a fogyasztó választása szerint – elsődlegesen kijavítást, illetve ha ezt a megrendelt termék jellege nem teszi lehetővé, kicserélést kérhet, másodlagosan árleszállítást igényelhet, illetve elállhat a szerződéstől, azzal, hogy jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. Kicserélés esetén 15 napon belül vállaljuk a kicseréléssel érintett termékek szállítását. A választott kellékszavatossági jogról egy másikra is át lehet térni, az áttérés költségét azonban a fogyasztó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

A megrendelt termékek minőségével kapcsolatos szavatossági igényét haladéktalanul, legkésőbb a szállítás napját követő két hónapon belül jelentheti. A szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jog már nem érvényesíthető.

Kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el. Ha a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés tárgya használt dolog, az elévülési idő egy év.

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a fogyasztó igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Szolgáltató nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a fogyasztó köteles bizonyítani, hogy a fogyasztó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

c.    Jótállás
A fogyasztót a 151/2003. (IX.22.) Korm. rend. alapján jótállási jog illeti meg a 10.000.- Ft eladási ár feletti, a Korm. rend. 1. sz. mellékletében feltüntetett ingóságok tekintetében. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0300151.kor

Ezen jótállási jog kizárólag a fogyasztónak minősülő vásárlókat illeti meg, a fogyasztónak nem minősülő személyek tekintetében, továbbá a fogyasztók által a Korm, rend. mellékletében nem szereplő ingóságok tekintetében a Szolgáltató. szerződésen alapuló jótállási kötelezettséget nem vállal.

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igény, illetve termékszavatossági és jótállási igény egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető, de egyébként a jótállásból fakadó jogok az a. és a b. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül gyakorolhatóak.

8.    Elállás
A fogyasztót a termék átvételétől számított 14 napon belül indoklási kötelezettség nélkül megilleti az elállás joga. A fogyasztó az elállási jogát a szerződés megkötésének napja, azaz a megrendelés napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.  Az elállás jogát a fogyasztó az alábbi hivatkozásról letölthető minta kitöltésével és e-mailen történő elküldésével/kifejezett írásbeli nyilatkozattal gyakorolhatja. A határidőt megtartottnak kell tekinteni, ha az elálló nyilatkozatot a fogyasztó a határidő előtt elküldte.

A fogyasztó elállása esetén köteles a fogyasztó a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszajuttatni a Szolgáltató részére.

Amennyiben a fogyasztó a termék visszaszolgáltatása során nem a legkevésbé költséges, a szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választotta, elállás esetén az ebből eredő többletköltséget a Szolgáltató nem köteles megtéríteni.

A Manufacto Design Kft. haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is. A visszatérítésre eltérő megállapodás hiányában ugyanolyan fizetési móddal kerül sor, ahogyan a megrendelés során történt. A Manufacto Design Kft.-t azonban mindaddig visszatartási jog illeti meg, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte a Manufacto Design Kft. 1164 Budapest, Lucernás köz. 2. című telephelyére.

A fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogát
a)    a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
b)    olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a 14 napos határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
c)    olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
d)    romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
e)    olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
f)    olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
g)    olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
h)    olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
i)    lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
j)    hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
k)    nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
l)    lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
m)    a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti elállási jogát.

9.    Csere
Csere az áru átvételétől számított 14 napon belül kérhető, azzal, hogy a visszaküldés és az újbóli csomagküldés költsége a megrendelőt terheli. Csak hiánytalan, tiszta, mosatlan, újra értékesíthető, nem használt terméket áll módunkban kicserélni.

II.    Jogi nyilatkozat

A Manufacto Design Kft. weboldalán megjelenő valamennyi tartalom (ideértve különösen az elhelyezett szöveges tartalmat, képeket, logokat, védjegyeket, grafikai megoldásokat) a Manufacto Design Kft. szellemi tulajdonát képezik, ezek szerzői, illetve védjegyjogi oltalom alatt állnak. A Manufacto Design Kft. előzetes írásbeli hozzájárulása hiányában a weboldalán megjelenő tartalom egy részét vagy egészét tilos másolni, reprodukálni, átalakítani, tárolni, felhasználni. A honlap tartalmának jogellenes használata polgári jogi és büntetőjogi következményeket vonhat maga után. A Manufacto Design Kft. törekszik a honlap naprakész állapotban való tartására és az ott megjelenő adatok, információk pontosságára, ugyanakkor honlapon megjelenő esetleges téves információkért, a honlap működésének esetleges akadozásáért vagy leállásáért, továbbá az ebből a tényből keletkező károkért a Manufacto Design Kft. felelősséget nem vállal.

III.    Panaszkezelés

Fogyasztói panasz esetén a panasz részletes leírását e-mailben vagy postai úton lehetséges megküldeni. A Manufacto Design Kft. a panasz kézhezvételétől számított 30 napon belül kivizsgálja és írásbeli választ küld a panasszal egyező módon e-mailen vagy postai úton.

Amennyiben a panasz elutasításra kerül, a fogyasztónak minősülő vásárló Békéltető Testülethez fordulhat a panasz elutasításától számított 30 napon belül. A Békéltető Testület elérhetősége:

A Budapesti Békéltető Testület székhelye:
1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
Fax: 06 (1) 488 21 86
Telefon: 06 (1) 488 21 31
honlap: www.bekeltet.hu

A Békéltető Testülethez online vitarendezési fórumként is fordulhat panaszával, az alábbi honlapon keresztül:
https://webgate.ec.europa.eu/odr

A Békéltető Testület eljárása illetékmentes. A Manufacto Design Kft. ezúton nyilatkozik, hogy a békéltető eljárásban részt vesz, ott vállalja a nyilatkozattételt, ám a Békéltető Testület döntését magára kötelezőnek nem ismeri el, azt csak ajánlásként fogadja el.

IV.    Impresszum

1.    Az oldal tulajdonosa és üzemeltetője:

Cégnév: Manufacto Design Kft.
Székhely: 1164 Budapest, Lucernás köz 2. – Magyarország
Telephely: –
Adószám: 25107087-2-42
Cégjegyzék szám: 01-09-200089
Nyilvántartó cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Szerződés nyelve: Magyar
Számlaszám: CIB Bank 10702301-68786461-51100005
IBAN: HU77 1070 2301 6878 6461 5110 0005
Bank Swift kód: CIBHHUHB
Elektronikus Ügyfélszolgálat/Email: info@portya.net
Telefonos Ügyfélszolgálat: +36-70-6726-412 (Munkanapokon 9-16 óráig)
Webcím: portya.net  ,  shop.portya.net
Felelős kapcsolattartó: Márkus Zsuzsanna
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-124899/2017

2.    A honlap tárhelyszolgáltatója:

Cégnév: Manufacto Design Kft.
Adószám: 25107087-2-42
Cégjegyzékszám: 01-09-200089
Székhely: 1164 Budapest, Lucernás köz 2. – Magyarország
Kapcsolat: info@portya.net vagy +36706726412.

3.    Internet szolgáltató:

Cégnév: T-Systems Magyarország Zrt.
Adószám: 12928099-2-44
Székhely: 1117 Budapest, Budafoki út 56.
Kapcsolat: TS_ugyfelkapcsolat@t-systems.hu vagy +3612658444

V. Adatvédelmi, adatkezelési tájékoztató

Manufacto Design Kft. – portya.net és shop.portya.net

1.    A Szolgáltató, mint Adatkezelő megnevezése

Cégnév: Manufacto Design Kft.
Adószám: 25107087-2-42
Cégjegyzékszám: 01-09-200089
Székhely: 1164 Budapest, Lucernás köz 2. – Magyarország
Kapcsolat: info@portya.net vagy +36706726412.

2.    Adatkezelés elvei

A Manufacto Design Kft. továbbiakban Szolgáltató az adatkezelési tevékenységét a jelen tájékoztatóban foglalt célból végzi, törvényes, tisztességes és átlátható módon, a célhoz kötöttség, az adattakarékosság, valamint az integritás és bizalmasság elveinek figyelembe vételével, az adatkezelési tevékenység során annak minden fázisában biztosítja az adatok pontosságát, teljességét, naprakészségét, valamint azt, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani. A Szolgáltató adatkezelése során kizárólag olyan személyes adatok kezelésére kerül sor, amelyek a személyes adat jogosultjára vonatkozó konkrét adatkezelési cél szempontjából szükségesek.

3.    Adatkezelés jogalapja
A Manufacto Design Kft. önkéntesen átadott adatok kezelését végzi, melynek során minden esetben rendelkezik az adatok érintettjének az adatkezeléshez történő hozzájárulásával. Az ügyfél az adatkezeléshez történő hozzájárulást önkéntesen adja meg, a honlapon (portya.net) történő regisztrációval vagy megrendeléssel egyidejűleg.

A személyes adat jogosultja hozzájárulását bármikor visszavonhatja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Amennyiben a Manufacto Design Kft. – a hozzájárulástól eltérő – egyéb jogcímen alapuló adatkezelést is folytat, erről külön is tájékoztatást nyújt az érintettek részére.

4.    Érintettek köre:
Azok az oldallátogatók, akik a termékeket a webes katalógusban böngészik, terméket és szolgáltatást rendelnek meg vagy további információt kérnek hírlevél útján a portya.net és shop.portya.net oldalakon.

5.    Adatkezelés célja
A Manufacto Design Kft. az adatkezelést az alábbi célok érdekében végzi:
– ruházati termékek gyártása
– termék értékesítés csomagküldés útján
– hírlevél küldése, akciókról és új termékekről
– értesítés küldése raktárkészlet feltöltéséről

6.    Adatkezelés időtartama, adatfeldolgozás
A Manufacto Design Kft. a rendelkezésére bocsátott adatokat – amennyiben az érintett másként nem rendelkezik – 10 évig kezeli.

7.    A kezelt adatok köre

Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel.

7.1.   Regisztráció
Az Oldalon a termékkatalógus árainak megtekintéséhez esetenként az olvasók önkéntes regisztrációja szükséges.

A regisztrációhoz szükséges személyes adatok:

– becenév vagy email cím
– jelszó
– Magyar Cserkész Szövetség tagsági kódja (opcionális)

7.2   Hírlevél 
A Hírlevelet kérő olvasók a leiratkozásukig elektronikus marketing leveleket is kaphatnak a Manufacto Design Kft.-től. A marketing célzatú leveleket szezonálisan és az új termékek bemutatásához kapcsolódóan küldjük.

A hírlevél feliratkozáshoz szükséges személyes adat (lehet): 

– email cím

 7.3   Testméret adatok

Egyedi ruházat készítése vagy méretválasztás segítéséhez szükséges személyes adatok:

– születési év
– testmagasság
– mellkerület
– derékkerület
– csípőkerület
– vállszélesség
– nyakbőség
– karhossz
– fejkörméret
– combkörméret
– lábméret

7.4   A Magyar Cserkészszövetség tagjainak egyedi termékeket és árakat biztosítunk.

A kedvezményes belépési fiók regisztrációjához szükséges anonym személyhez kötött adat:

– ecset kód (tagsági kód)

7.5   MCSSZ csoportos szervezeti rendelés lebonyolításához szükséges személyes adatok:

– tagsági kód
– csapatszám
– csapatnév
– kerület
– szövetség

7.6   Cookie-k

A Weboldalon tett látogatások során egy vagy több cookie-t – azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis fájlt – küld a Szolgáltató a látogató számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz.

Alkalmazott cookie-k:

  • Átmeneti (session) cookie: a session cookie-k az Érintett látogatása után automatikusan törlődnek. Ezek a cookie-k arra szolgálnak, hogy a Szolgáltató Honlapja hatékonyabban és biztonságosabban tudjon működni, tehát elengedhetetlenek ahhoz, hogy a Honlap egyes funkciói vagy egyes alkalmazások megfelelően tudjanak működni.
  • Állandó (persistent) cookie: állandó cookie-t is használ a Szolgáltató a jobb felhasználói élmény érdekében (pl. optimalizált navigáció nyújtása). Ezek a cookie-k hosszabb ideig kerülnek tárolásra a böngésző cookie file-jában. Ennek időtartama attól függ, hogy az Érintett az internetes böngészőjében milyen beállítást alkalmaz.
  • Jelszóval védett munkamenethez használt cookie.
  • Bevásárlókosárhoz szükséges cookie.
  • Biztonsági cookie.

Külső szerverek segítik a Honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását (Google Analytics). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani az Érintett részére.

Elérhetőségük: www.google.com/analytics

Amennyiben az Érintett nem szeretné, hogy a Google Analytics a fenti adatokat az ismertetett módon és céllal mérje, telepítse böngészőjébe az ezt blokkoló kiegészítőt.

7.7   Technikai naplók

A Szolgáltató a a fentebb részletezett személyi adatokon túl a tranzakcióhoz, illetve a megrendeléshez kapcsolódó adatokat az ügyfél által megadott adatokat, továbbá, a tranzakció dátuma, ideje, összege, a felhasználó IP címe (amennyiben lehetséges), adatokat is rögzíti és tárolja rendszereiben. Az adatkezelés célja a vásárlói élmény fokozása, illetve a jogellenes felhasználói magatartások, visszaélések szűrése és megelőzése.

8.   Adatbiztonság
A Manufacto Design Kft. az adatkezelési műveleteket úgy tervezte meg és úgy hajtja végre azokat, hogy az Info-tv., a GDPR, valamint más adatvédelmi szabályok alapján biztosítsa az érintettek magánszférájának, alapvető jogainak és szabadságainak védelmét. Ennek keretében a Manufacto Design Kft. gondoskodik a tárolt, illetve egyéb módon kezelt adatok biztonságáról, védi azokat a jogosulatlan hozzáféréstől, megváltoztatástól, továbbítástól, nyilvánosságra hozataltól, törléstől, véletlen vagy jogosulatlan megsemmisítéstől, megsemmisüléstől, elvesztéstől, sérüléstől, hozzáférhetetlenné válástól.

A Manufacto Design Kft. az adatkezelési, valamint ezzel kapcsolatos szervezési tevékenység során figyelembe veszi a tudomány és technológia mindenkori állását és fejlődését, törekszik az adatbiztonság biztosítása és fenntartása érdekében a lehető legbiztonságosabb, illetve a kockázat mértékének megfelelő adatbiztonságot garantáló technológia alkalmazására a természetes személyek jogainak és szabadságainak védelme érdekében.

A Manufacto Design Kft. elektronikus adatkezelést folytat. Az elektronikus úton rögzített adatokat számítógépes szervereken őrzi; az adatbiztonság kapcsán ismertetett célokat és törekvéseket valamennyi adatkezelési mód esetében alkalmazza, illetve figyelembe veszi.

9.    Adatfeldolgozás

A Manufacto Design Kft. az igényelt szolgáltatás teljesítéséhez igénybe vehet alvállalkozókat, úgy mint futárszolgálat, online számlázás, valamint külső könyvelést. Ezen alvállalkozók, mint adatfeldolgozók csak a tevékenységük elvégzésének idejére jogosultak az adatokat tárolni, mint adatfeldolgozók. Tevékenységüket a törvényes, tisztességes és átlátható módon, a célhoz kötöttség, az adattakarékosság, valamint az integritás és bizalmasság elveinek figyelembe vételével kell végezniük, mint adatfeldolgozók.

10.    Adattovábbítás

Amennyiben az Ügyfél bankkártyás fizetési módot választ, a Manufacto Design Kft. nem kerül a vásárló banki adatainak birtokába, ezek a fizetési események a PayPal.com-on, mint fizetési szolgáltatón keresztül kerülnek lebonyolításra. A fizetési szolgáltató a vásárló személyes adatait saját adatkezelési szabályai alapján kezeli. A Manufacto Design Kft. csak a fizetési tranzakció létrejöttéről értesül. (az ezzel kapcsolatos információkért ld. https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/privacy-full).

Az Ügyfél egyúttal elfogadja hogy bankkártyás fizetési mód esetén a Manufacto Design Kft. által a webáruház felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adatok átadásra kerüljenek a PayPal.com  (2211 North First Street San Jose, California 95131, Amerika Egyesült Államok), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím.
Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a Tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

A Manufacto Design Kft. hivatalos megkeresés esetén, az ott meghatározott terjedelemben, a megkeresés teljesítéséhez szükséges mértékben adatszolgáltatást nyújt a bíróság, ügyészség, nyomozóhatóság, szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, illetve egyéb, jogszabályban meghatározott más hatóság, szerv részére.

Az adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

11.    Az érintettek jogai és érvényesítésük
Az érintett kezdeményezheti a Manufacto Design Kft.-nél tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, személyes adatainak helyesbítését, valamint személyes adatainak – a kötelező adatkezelés esetét kivéve – törlését vagy az adatkezelés korlátozását.

Az érintett kérelmére a Manufacto Design Kft. tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, a folyamatban lévő adatkezelés tényéről, a személyes adatok forrásáról, az adatkezelés céljáról, adatai tárolásának tervezett időtartamáról, az adatkezelés jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről, valamint a személyes adat jogosultját megillető jogosultságokról, a Hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról.

Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban – vagy amennyiben a kérelmet a személyes adat jogosultja elektronikus úton terjesztette elő, úgy elektronikus formában (kivéve, ha a személyes adat jogosultja másként kéri) – megadni a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. A tájékoztatás kizárólag az Info-tv.-ben, valamint a GDPR-ban meghatározott esetekben tagadható meg. A tájékoztatás megtagadása esetén az adatkezelő Manufacto Design Kft. írásban közli az érintettel, hogy a felvilágosítás megtagadására e törvény, illetve rendelet mely rendelkezése alapján került sor. A felvilágosítás megtagadása esetén az adatkezelő Manufacto Design Kft. tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, illetve egyéb módon pontatlan, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti a személyes adat jogosultjának erre irányuló kérelmére. A személyes adatot törölni kell, ha
a.)    az adatkezelés jogellenes;
b.)    az érintett az Info-tv. 14. § c.) pontjában, valamint a GDPR 17. cikk (1) bekezdés b) pontjában foglaltak szerint kéri az adatkezelés megszüntetését, illetve adatkezeléshez való hozzájárulását visszavonja;
c.)    ha a személyes adat jogosultja a Manufacto Design Kft. adatkezelése ellen tiltakozik, és az adatkezelésre vonatkozóan nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok;
d.)    ha a kezelt adat hiányos vagy téves és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható, feltéve, hogy a törlést jogszabály nem zárja ki;
e.)    az adatkezelés célja megszűnt, illetve a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték, vagy más módon kezelték;
f.)    az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt,
g.)    azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte, illetve a Manufacto Design Kft.-re vonatkozó jogszabályi kötelezettség teljesítése okán szükséges.

Törlés helyett a Manufacto Design Kft. korlátozza az adatkezelést az érintett kérelmére, ha
a.)    a személyes adat jogosultja vitatja a személyes adatok pontosságát, az adatok pontossága ellenőrzésének idejére;
b.)    az adatkezelés jogellenes, de a személyes adat jogosultja ellenzi az adatok törlését;
c.)    a Manufacto Design Kft.-nek már nincs szüksége az adatok kezelésre, de a személyes adatok jogosultja igényli azokat jogi igényei előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
d.)    a személyes adat jogosultja a GDPR 21. cikk (1) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelés ellen (GDPR 18. cikk (1) bekezdés d) pont).
A korlátozás alá eső személyes adatot a Manufacto Design Kft. – a tárolást kivéve – kizárólag a személyes adat jogosultjának hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, védelméhez, valamint más személy jogai védelme érdekében, továbbá az Európai Unió által meghatározott vagy tagállami közérdekből kezelhet. Amennyiben az adatkezelés korlátozásának alapját képező körülmény megszűnik, úgy a Manufacto Design Kft. az adatkezelés korlátozását feloldja; az adatkezelés korlátozásának feloldásáról a személyes adat jogosultját előzetesen tájékoztatja a Manufacto Design Kft.

A helyesbítésről, a korlátozásról és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, korlátozás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, korlátozás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy korlátozás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

A személyes adat jogosultja a Manufacto Design Kft. által kezelt személyes adatainak tagolt, elektronikus formátumban történő rendelkezésre bocsátására, valamint ezen adatainak másik adatkezelő részére történő továbbítására.

12.    Tiltakozás személyes adat kezelése ellen
Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, címzett vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén, ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik, valamint törvényben meghatározott egyéb esetben. Az adatkezelő Manufacto Design Kft. a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatkezelést korlátozza, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Ha az érintett az adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, illetve ha az adatkezelő a határidőt elmulasztja, az érintett – a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat.

13.    Bírói út igénybevétele
Az érintett a jogainak megsértése esetén, valamint a IX. pontban meghatározott esetekben az adatátvevő az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, törlésére, adatkezelés korlátozására, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére, illetve az adatátvevő által kért adat kiadására kötelezi.

Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett az adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért és az adatkezelő köteles megfizetni az érintettnek az adatfeldolgozó által okozott személyiségi jogsértés esetén járó sérelemdíjat is. Az adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj annyiban, amennyiben a kár a károsult vagy a személyiségi jog megsértésével okozott jogsérelem az érintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

14.    Adatkezelési nyilvántartás
A Manufacto Design Kft. mint adatkezelő adatkezeléséről nyilvántartást vezet, amely tartalmazza:
a.)    a Manufacto Design Kft., valamint a Manufacto Design Kft. képviselőjének nevét, elérhetőségét;
b.)    az adatkezelés célját;
c.)    a személyes adatok jogosultjainak, valamint a kezelt személyes adatoknak a kategóriáit;
d.)    adattovábbítással érintett címzettek kategóriáit;
e.)    az egyes adatkategóriák törlésének időpontjait;

15.    Adatvédelmi incidens
Adatvédelmi incidensnek minősül a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

Adatvédelmi incidensnek a Manufacto Design Kft. tudomására jutását követő 72 órán belül a Manufacto Design Kft. az adatvédelmi incidens megtörténtének tényét bejelenti a Hatóságnak az adatvédelemre vonatkozó jogszabályok, így a GDPR 32. cikk (3) bekezdése, valamint a Hatóság által megkívánt módon, tartalommal és formában. A természetes személy jogaira és szabadságaira valószínűsíthetően magas kockázattal járó adatvédelmi incidens tényéről a személyes adat jogosultját is haladéktalanul tájékoztatja a Manufacto Design Kft.

Amennyiben az adatvédelmi incidens természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve nem járt kockázattal, úgy a Hatóságnak történő bejelentést a Manufacto Design Kft. mellőzi.

A Manufacto Design Kft. az adatvédelmi incidensekről nyilvántartást vezet, amelyben az adatvédelmi incidens megtörtének idejét, az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos egyéb tényeket, az adatvédelmi incidens hatásait, valamint orvoslására tett intézkedéseket tünteti fel.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Tel./fax: +36 (1) 391-1400
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Web: http://naih.hu

Budapest, 2018. május 24.